Påske med fuld fart på sporarbejdet

Mens mange danskere har nydt påskevejret med fødderne oppe, har Banedanmark knoklet løs i sporene mellem Ringsted og Korsør. 

”Strækningen har været spærret for trafik hele påsken, hvilket har givet os optimale arbejdsbetingelser ude i sporet. Vi har arbejdet de steder på strækningen, hvor der er størst behov for forbedringer. Her har vi blandt andet udskiftet ballast under sporene, udskiftet blød bund, udført kabelarbejder, og så er vi kommet i gang med at udskifte skinner enkelte steder”, fortæller Banedanmarks byggeleder Helle Schultz Jørgensen.

Tirsdag morgen den 23. april blev strækningen igen åbnet for trafik, men det forløb ikke helt uden udfordringer, forklarer byggelederen.

”Der var desværre kommet en mindre sætning i sporet i det område, hvor vi har udskiftet blød bund. Derfor blev vi efterfølgende nødt til kortvarigt at lukke sporet for at tilføre flere skærver og justere sporet”, siger Helle Schultz Jørgensen. 


Togdrift i et spor

I næste etape af sporarbejdet vil togtrafikken blive afviklet i det ene af strækningens to spor. Det betyder, at vi kan fortsætte arbejdet med blandt andet at udskifte skinner i det ene spor, mens trafikken afvikles i det andet spor.

Togtrafikken vil være påvirket af sporarbejdet frem til den 12. juni. Når arbejdet er afsluttet, vil togene kunne køre hurtigere på de dele af strækningen, hvor der i dag er hastighedsnedsættelser på grund af sporets dårlige stand.

Hold dig opdateret om togdriften på Rejseplan.dk eller dsb.dk/Ringsted 
 

- Se indslag fra påskens arbejder på TV2 Øst